Lämmitys ja Ilmastointi

Lisälämmitin on Suomen talvessa erinomainen ratkaisu. Autolla on mukava lähteä liikkeelle, kun sisätilat ovat lämpimät eikä ikkunoita tarvitse puhdistaa lumesta ja jäästä. Sisäilma pysyy lämpöisenä koko matkan ajan. Auton moottori on suunniteltu riittämään ohjaamolle. Kun alkuperäinen väliseinä poistetaan ja ohjaamon ilmatila kasvaa, lisälämmittimellä hoidetaan riittävä lämpö auton sisätilaan tai tavaratilaan. Yleisimmin käytetty kustannustehokkain ratkaisu on polttoainekäyttöinen ilmalämmitin 2kw tai 4kw.

Ilmastointilaitteet

Yksi markkinoiden pienimmistä kattoilmastointilaitteista jäähdyttää ja poistaa kosteutta enintään 7 m:n pituisissa matkailuautoissa ja -vaunuissa. Nauti ihanteellisen sisälämpötilan tarjoamasta mukavuudesta.

Dometicin FreshJet-ilmastointilaitteet ovat markkinoiden pienimpiä ilmastointilaitteita. Niitä on saatavissa eri teholuokissa erikokoisiin ajoneuvoihin, ja jopa tehokkaimmissa malleissa on sama huippukompakti muotoilu. Tilaa säästävä muotoilu jättää katolle tilaa aurinkopaneeleita ja mahdollisia muita katolle asennettavia varusteita varten. Erittäin matalan käynnistysvirran ja pehmeäkäynnistystoiminnon ansiosta yksiköt toimivat moitteettomasti jopa leirintäalueilla, joissa on pienemmät virtasulakkeet. Säädettävä ilmavirtaus edistää tehokasta ilmanjakoa täysin oman tarpeesi mukaan. Jäähdyttää, lämmittää ja poistaa ilmankosteutta: FreshJetit tarjoavat mukavuutta. Integroitu LED-valaistus antaa käyttäjille mahdollisuuden luoda tunnelmavalaistuksen ajoneuvon sisälle. Kaikkien asetusten säätö kätevästi kaukosäätimellä.

Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät autossa ovat tärkeitä mukavuuden kannalta erityisesti vaihtelevissa sääolosuhteissa. Seuraavassa on yleisiä lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä, joita voi olla autossa:

  1. Ilmastointilaite: Ilmastointilaite autossa mahdollistaa sisäilman jäähdyttämisen kuumina päivinä. Se poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä auttaa pitämään sisäilman miellyttävänä. Ilmastointi toimii yleensä sähköllä ja se voidaan säätää haluttuun lämpötilaan auton sisällä.
  2. Lämmitysjärjestelmä: Lämmitysjärjestelmä lämmittää auton sisätilat kylminä aikoina. Useimmissa autoissa se perustuu moottorin lämmön talteenottoon ja sen siirtämiseen auton sisälle. Lämmitysjärjestelmään voi kuulua esimerkiksi puhallin, joka puhaltaa lämmintä ilmaa sisätiloihin.
  3. Lämmitettävät istuimet: Monissa nykyaikaisissa autoissa on mahdollisuus lämmitettäviin istuimiin. Tämä on erityisen hyödyllistä kylminä päivinä, kun istuimen lämmitys voi tarjota lisämukavuutta ja lämpöä matkustajille.
  4. Lämmön- ja ilmastoinnin säätöjärjestelmät: Auton sisätiloissa voi olla lämmön- ja ilmastoinnin säätöjärjestelmät, joiden avulla voit säätää haluttua lämpötilaa ja ilmanvirtausta eri alueilla autossa. Tämä mahdollistaa matkustajien mukavuuden yksilöllisen säädön eri osissa auton sisätiloja.

On tärkeää pitää lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät kunnossa asianmukaisella huollolla ja tarvittaessa huoltopalveluiden avulla. Säännöllinen huolto auttaa varmistamaan, että järjestelmät toimivat tehokkaasti ja tarjoavat optimaalisen mukavuuden matkustajille eri sääolosuhteissa.

Huomioi myös, että tiettyjen autojen varustelu voi vaihdella, ja lämmitys- ja ilmastointijärjestelmät voivat olla erilaisia eri automalleissa. Auton valmistajan ohjeet ja käyttöoppaat tarjoavat yksityiskohtaisempia tietoja tietyn auton lämmitys- ja ilmastointijärjestelmistä sekä niiden käytöstä.

Ilmanvaihto

Mikäli ilmastoinnille ei ole tarvetta mutta ilmaa halutaan vaihtaa on ratkaisu sähkötoiminen kattotuuletin tai kattoventtiili.